Tuesday, August 17, 2010

LA Guide


Det finns så otroligt mycket att göra i LA. Jag vet inte riktigt var jag ska börja... Dom bästa delarna av LA tycker jag är West Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica, Westwood och Larchmont.

När man först kommer hit vill man ju se det man "borde" ha sett. Jag turistade lite i början men det är inte det som är bra. Det är vardagen som är den bästa, när man verkligen kommer in i det och hittar guldkornen.

Turist sakerna man gör är väl att åka till Hollywood och kollar på Walk och Fame, få en glimps av Hollywood skylten, åka till Universal Studios, åka till Santa Monica och gå ut på piren mm.. Hollywood tycker jag inte är ett bra ställe, det är smutsigt och skabbigt. Men alla som inte varit där målar upp det och tror att dom ska mötas av glam, men oj så fel.

Stränder:
Venice är ett mysigt område. Stranden och beach walken är bra, livet där är något annorlunda, med en massa uppträdande och väldigt många uteliggare. Men det har sin charm. Santa Monica Beach är helt okej också. Malibu och speciellt Paradise Cove är också mysigt men det ligger ganska långt bort.
Om man inte vill åka till stränder och sola kan man gå till vissa hotell. The W i Westwood, SLS i West Hollywood/Bev Hills, Rosevelt Hotel, Thomson..
Mat:
Lunch
Toast och Joan's on Third, båda ligger på Third Street i West Hollywod
Cafe Primo på Sunset, Corner Balery, Beverly Connection eller i Westwood
Baja Fresh - Bästa chicken fajitas. Fred Segal på Melrose, Urth Cafe

Middag
Cheesecake Factory, Katsuya, Sur och Boa Steak House, Jones, 3rd Stop

Godsaker
Cheescake factorys cheescakes, Yogurtland, Cold Stone, Sprinkles (cupcakes), Jamba Juice
Shopping
Beverly Center är bra med många affärer, även 3rd street promenad i Santa Monica. Om man vill handla secondhand är WasteLand bra och alla affärer på Melrose Avenue. Varje söndag är det en marknad på Melrose och Fairfax där man kan hitta mycket fina seconhand saker. DSW har billigare skor

The Gorve ligger på 3rd och Fairfax i West Hollywood. Det är ett utomhus shopping ställe men har även en farmers market. Man kan kolla affärer, äta på bra resturanger, där ligger även Cheesecake factory och en biograf.

Ross, Kmart och Target är bra affärer och köpa saker till lägenheten på, billigt och bra. IKEA är ju självklart också bra även i LA, men det ligger lite utanför så om man inte har bil är det ganska segt att ta sig ut dit.

Uteliv.
Måndag: Playhouse, Industry
Tisdag: Guys and Dolls, Trousdale
Onsdag: The Colony, Ecco, Voyeur
Torsdag: Hyde, Playhouse, MyStudio
Fredag: Colony, Playhouse, Teddy's
Lördag: Colony, Hyde, Guys and Dolls
Söndag: XIV klockan 7 sen Hyde klockan 10.




Träning:
Ranyon Canyon är det ultimata hiking stället. En runda man kan gå runt ett berg. Det är mycket folk med sina hundar som är ute och motionerar där. Det ligger på Fuller och upp mot berget.
Mat handling:
Ralph's, Trader Joe's ,Whole Foods.
Ralph's har allt, men vissa saker är dyra. Dom andra två har bara organic produkter och Trader Joe's är billigt.

Gator:
Larchmont är en gata mitt i ingenstans som jag upptäckte för inte så längesedan. Har massa fik och små affärer. Sunset är hur mysigt som helst. Där ligger Trousdale, Boa Steak house, Cafe Primo och andra små mysiga restauranger och affärer

I en stad som LA som är så utspritt är det nästan ett måste att ha bil. Men om man inte har det kan man ta sig med bussen eller taxi.

ENJOY!

2 comments: