Sunday, July 31, 2011

Svar om LA

D,G said...
Hejsan!

 Jag och 3vänner ska till USA nästa vecka i 3veckor, varav en vecka i LA. Vi har skaffat en lägenhet i West Hollywood... Så vi har ju nära en del bra turistgrejer så man kan gå till fots. Men vi har tänkt spendera början av dagarna på stranden, antar att det är Santa Monica, Venice och Malibu som gäller då? Det är ju en bit att åka, är hyrning av bil det smidigaste? Vet inte om jag vågar köra i LA, verkar ju vara smockfullt och man kan ju inte vägen precis:P Finns det något bättre alternativ annars? Och billigt?


Finns det något speciellt som händer i LA/Hollywood under 11-18augusti? som vi bör gå på/göra...

Egentligen har jag tusen frågor, men vill inte skrämma dig:P Men en till fråga måste jag ställa dock! Vart finns det butiker med promedresses, menar då långa klänningar som man har på speciella tillfällen (bröllop, bal..) Och där det inte är för dyrt!


Tacksam på svar:)

Hej!
Vad kul med 3 veckor i USA. Ja det är en bit till stranden, nu vet jag ju inte exakt vart i West Hollywood ni ska bo men det går bussar ner till stranden, vilket är det billigaste alternativet. Det går röda metro bussar både på Santa Monica Blvd (nr 704 el nr 4) och en på Wilshire boulevard som också går ner till 4th street i Santa Monica. Malibu är längre bort och jag vet inte om man kan åka buss dit. Det absolut bästa är ju att hyra en bil, då kan ni lättare ta er till Venice, vilket är något jag tycker man ska ha sett om man är här. Det är inte alls svårt att hitta i LA eftersom att allt är uppbyggt som ett rutnät. Googlemappa saker, eller fixa gps och kör efter beskrivning, det är inte alls så svårt, och det är inte svårare att köra här än i Sverige.

Just under 11-18 vet jag inte om det händer något speciellt, allt här är väldigt impulsivt. Varje söndag är det en marknad på hörnet av Melrose och Fairfaix (West Hollywood) man kan göra många bra fynd där. Om ni vill fest så är XIV roligt att ha upplevt också på söndagar mellan kl. 17-22. Det ligger på Sunset och Crecsent Heights.

Balklänningar, hmm jag tror det finns inne på Macy's, men annars finns det massor nere i Downtown i Fashion District. Tror inte dom är speciellt dyra om man jämför med Sverige. Samma buss man tar till stranden på Wilshire kan man ta mot downtown också, tror det är buss 720. Sen får man gå en bit för att komma till fashion district. Här är det även smidigare att ha bil.

Hoppas detta hjälpte lite:) Ha det så kul på er semester!

1 comment:

  1. Tusen tack för att Du tog Dig tid att svara så fort, det uppskattas:)

    Vi kommer bo på North Formosa Avenue, så Santa Monica Blvd verkar närmast för oss. Åker bussarna ofta och stannar de på flera ställen i Santa Monica? (Gatan är väl rätt lång...)

    Vi kommer nog hyra bil, vet Du vart man kan hyra billigt? Men t.ex. sightseeing runt om Hollywood kräver väl ingen bil? Då är det väl rätt "nära"...

    Vilken tid är marknaden på söndagarna? Och förutom mat vad säljs?

    Hur är vädret på kvällarna? Vet inte om jag ska packa med byxor/tröja...

    Får kika in på macys, såg att den finns i Beverly Center... Men Fashion District, är det vanliga kläder eller mer second hand och vintage? Är det värt och åka dit då man bara har en vecka i LA? Svårt att veta vad man ska prioritera och vad som bör göras/ses! Så om du har tips, kom gärna med dem:)

    Ännu en gång, tack!

    ReplyDelete